Linkbuilding

Linkbuilding is het actief links vergaren van andere websites naar jouw website. Dit is essentieel voor je positie in zoekmachines zoals Google. Google ziet links naar jouw website namelijk als een soort aanbeveling. En hoe meer aanbevelingen je hebt, hoe relevanter en waardevoller je website is in de ogen van zoekmachines.

Het doel van linkbuilding is om de populariteit van jouw website (pagerank en domain authority) te verhogen, waardoor jij betere posities krijgt in Google. De links van andere websites naar jouw websites worden backlinks genoemd. Een linkbuilding strategie helpt je om meer backlinks te verkrijgen en jouw website populairder te maken.

5 verschillende mogelijkheden om links te verkrijgen

  • Je website inschrijven bij directories (startpagina's, overzichtspagina's)
  • Links ruilen met andere websites
  • Gastbloggen, artikelen schrijven voor een andere websites
  • Het inzetten van social media
  • Kopen van links

De allerbeste manier van linkbuilding

De allerbeste linkbuilding strategie is niet gericht op het binnenhalen van backlinks. Jij moet de beste content maken, zodat anderen zonder te vragen jouw content gaan delen. Uiteraard mag je het een handje helpen door anderen te laten weten dat je geweldige content hebt gemaakt. Bel ze, mail ze of bereik ze via social media.

Effective Digital Consultancy Strategy

Waarom linkbuilding zo belangrijk is

Het aantal relevante links is belangrijk voor de beoordeling van jouw website. De links vertegenwoordigen een bepaalde linkwaarde en hebben zo invloed op de Pagerank van je website, de domeinwaarde en de paginawaarde. Deze waarden zijn voor Google erg belangrijk om te bepalen hoe populair een website eigenlijk is. En op welke positie jouw website dus thuishoort in de zoekresultaten. Het is met Google Rankbrain de belangrijkste rankingsfactor.

Naast het verkrijgen van backlinks kun je ook waarde meegeven aan een pagina door gebruik te maken van interne links. Kortom, linkbuilding is een belangrijk onderdeel van je website. Hoe meer relevante links, hoe beter de website wordt beoordeeld. Hoe beter de beoordeling, hoe hoger in Google. Dat wil jij toch ook?

Werkt linkbuilding anno 2020 nog steeds?

Absoluut! Kenners schatten dat de kracht van je backlinkprofiel nog altijd voor ongeveer een derde je posities in Google bepaalt. Een goede linkbuildingstrategie is anno 2020 dus nog steeds van levensbelang.

SAMEN UW BEDRIJF LATEN GROEIEN

Vertel ons meer over uw project

Nadat u het formulier heeft ingevuld kunt u een vrijblijvend telefonisch gesprek aangaan met één van onze medewerkers.

Onze projecten

Alle projecten